DISCIPLINES


KLEUTERDANS
Dansen als een ballerina of als K3. Draai, spring, klap en improviseer op muziek van Disney of Mega Mindy. Doe jij ook met ons mee?

KINDERDANS
Beweeg van top tot teen, probeer maar uit, hier krijg je alle kansen! Zotte sprongen op één been? Dromen van ballet of gewoon lekker dansen…

KLASSIEK BALLET

JAZZDANS

HEDENDAAGSE DANS

STREETDANCE

STREETBOYS
Stoere jongens durven alles! Ben jij er zo eentje? Ja? Durf jij bewijzen dat jongens ook kunnen dansen? Kom dan al die coole streetdance-bewegingen oefenen in een klas vol jongens…en verras de meisjes!

RAGGA

Deze dansstijl kent zijn oorsprong in Afro-Jamaïcaanse en Afro-Caraïbische straatdansen eind de jaren 70 en gebruikt muziek die voortvloeit uit klassieke reggae met hiphop invloeden. De stijl is een combinatie van bewegingen uit streetdance, Afrikaanse dans, Latijnse invloeden en sensualiteit. Het is een fysiek veeleisende stijl omdat 'the Raggajam' veel spiergroepen gebruikt en er vooral laag gedanst wordt!

BREAKDANCE
Van spectaculaire moves tot funky, ritmisch dansen. Van buitengewone handstandvariaties tot bliksemsnelle grondbewegingen: breakdance omvat het allemaal! Verbluf met je kunnen de andere B-boys en B-girls in de "circle" of neem met jouw nieuwe moves de bovenhand in een "battle".

FLAMENCO

Zwoel ritme van Spaanse muziek. Rokken zwaaien, schoenen klakken. Rood, vurig, een karaktervolle dans. Energiek, zuiders, laat je overmeesteren.

TAPDANS
Iedereen die kan stappen kan leren tappen! Van "singing in the rain" tot het zwoele zwarte ritme.

FUSION BELLYDANCE
Kom en leef je uit op de opzwepende en Oosterse ritmes! Oriëntaalse dans is een isolatiedans. Golvende buiken en wiegende heupen vormen de basis van deze sensuele dans. In de lessen besteden we ook aandacht aan strakke technieken en het aanleren van choreografieën.

MUSICAL
Heb je een passie voor zingen, dansen en acteren ? Sta je graag op de planken? Kom dan de lessen musical volgen waarin we werken aan podiumprésence, zang- en ademhalingstechnieken en toon je talenten in een heus musicalstuk !

DANSEXPRESSIE

CAPOEIRA
Een gevecht, een dans, een spel… Capoeira is het allemaal! Tijdens het gevecht geen brute kracht maar wel lenigheid, valstrikken, het spel van je lichaam in verdediging. Tijdens de dans zijn elegantie, gratie en natuurlijke bewegingen aan de orde. In het spel komen gevecht en dans samen op de tonen van de berimbaus.

YOGA
Het systeem helpt om tot zelfkennis en inzicht te komen. Aan de hand van lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, concentratie- en ontspanningsoefeningen ontstaan gezondheid en harmonie. Het lichaam wordt soepel en sterk, de bloedcirculatie en de functie van het zenuwstelsel worden bevorderd. Yogahoudingen versoepelen de wervelkolom, verminderen het risico op letsel en houden de gewrichten op peil. Tevens zorgen ze ervoor dat er voldoende zuurstof gegeven wordt aan de longen en verbeteren ze aldus de capaciteit van de longen. Je krijgt een ontlading van fysieke en psychische spanningen.

GIRLY
Girly is een mix van vrouwelijke streetdance geïnspireerd door modern jazzdance, vogueing en waacking. In deze lessen wordt bijzondere aandacht besteedt aan de lichaamshouding, techniek, coördinatie en gebruik van ruimte. Ook de veranderingen in energie zullen worden aangehaald d.m.v. ontspanning en spanning in de houding, versnelling en vertraging. Een goede conditie en danservaring zijn daarom niet onbelangrijk.

SALSA
Salsa vindt zijn oorsprong in Cuba en het Caraïbische gebied.
In deze lessen maken we kennis met het ritme, de juiste basispassen en draaitechnieken en leren we een aantal figuren.
De lessen staan garant voor passie, energie, vrolijkheid, ritme en plezier !

FUSION BELLYDANCE MET SARAH CHEBARO
Sarah Chebaro is een (fusion) bellydancer met Libanese roots. Reeds 15 jaar geeft ze les en treedt ze op als solo-artiest met verschillende nationale en internationale bands. Ze houdt ervan Oriëntaalse dans te combineren met andere stijlen zoals bvb. Flamenco en Tribal Fusion en dit op zeer uiteenlopende grooves. Haar stijl kan omschreven worden als “temperamentvol en bezield”.

Behalve een strakke focus op het technische aspect staat dus ook het “dansplezier” centraal. Maak je klaar en zet je schrap voor een cursus Fusion Bellydance met pit!

DANCERS WORKOUT
Wie beweert dat workouts saai zijn ?
Met opzwepende muziek en leuke moves is dat verleden tijd ! Als danser is een goede fysiek belangrijk en daarom werken we in deze les aan uithoudingsvermogen en kracht. We versterken de spieren en verbeteren de conditie door middel van krachttraining voor het ganse lichaam.