DISCIPLINES


KLEUTERDANS
Dansen als een ballerina of als K3. Draai, spring, klap en improviseer op muziek van Disney of Mega Mindy. Doe jij ook met ons mee?

KINDERDANS
Beweeg van top tot teen, probeer maar uit, hier krijg je alle kansen! Zotte sprongen op één been? Dromen van ballet of gewoon lekker dansen…

KLASSIEK BALLET

JAZZDANS

HEDENDAAGSE DANS

STREETDANCE

STREETBOYS
Stoere jongens durven alles! Ben jij er zo eentje? Ja? Durf jij bewijzen dat jongens ook kunnen dansen? Kom dan al die coole streetdance-bewegingen oefenen in een klas vol jongens…en verras de meisjes!

RAGGA

Deze dansstijl kent zijn oorsprong in Afro-Jamaïcaanse en Afro-Caraïbische straatdansen eind de jaren 70 en gebruikt muziek die voortvloeit uit klassieke reggae met hiphop invloeden. De stijl is een combinatie van bewegingen uit streetdance, Afrikaanse dans, Latijnse invloeden en sensualiteit. Het is een fysiek veeleisende stijl omdat 'the Raggajam' veel spiergroepen gebruikt en er vooral laag gedanst wordt!

BREAKDANCE
Van spectaculaire moves tot funky, ritmisch dansen. Van buitengewone handstandvariaties tot bliksemsnelle grondbewegingen: breakdance omvat het allemaal! Verbluf met je kunnen de andere B-boys en B-girls in de "circle" of neem met jouw nieuwe moves de bovenhand in een "battle".

FLAMENCO

Zwoel ritme van Spaanse muziek. Rokken zwaaien, schoenen klakken. Rood, vurig, een karaktervolle dans. Energiek, zuiders, laat je overmeesteren.

TAPDANS
Iedereen die kan stappen kan leren tappen! Van "singing in the rain" tot het zwoele zwarte ritme.

STREETTAP
Tapdanslessen gechoreografeerd op hedendaagse muziek (R&B, hiphop) en de nieuwste taptrends. Dansers leren de basisprincipes & technieken van tap, dit verhoogt de coördinatie en het ritme.

ORIËNTAALSE DANS
Kom en leef je uit op de opzwepende en Oosterse ritmes! Oriëntaalse dans is een isolatiedans. Golvende buiken en wiegende heupen vormen de basis van deze sensuele dans. In de lessen besteden we ook aandacht aan strakke technieken en het aanleren van choreografieën.

POP-MUSICAL ZANG
Hou je van zingen of…wil je graag leren zingen? Kom dan pop-musical zang volgen! In deze lessen worden pop- en musicalhits aangeleerd. Tevens wordt er gewerkt aan correct stemgebruik en ademhaling. Kortom, allemaal technieken om je stem te verbeteren, zodat je binnenkort de pannen van het dak zingt! We werken aan podiumprésence door middel van eenvoudige toneeloefeningen.

DANSEXPRESSIE

CAPOEIRA
Een gevecht, een dans, een spel… Capoeira is het allemaal! Tijdens het gevecht geen brute kracht maar wel lenigheid, valstrikken, het spel van je lichaam in verdediging. Tijdens de dans zijn elegantie, gratie en natuurlijke bewegingen aan de orde. In het spel komen gevecht en dans samen op de tonen van de berimbaus.

YOGA
Het systeem helpt om tot zelfkennis en inzicht te komen. Aan de hand van lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, concentratie- en ontspanningsoefeningen ontstaan gezondheid en harmonie. Het lichaam wordt soepel en sterk, de bloedcirculatie en de functie van het zenuwstelsel worden bevorderd. Yogahoudingen versoepelen de wervelkolom, verminderen het risico op letsel en houden de gewrichten op peil. Tevens zorgen ze ervoor dat er voldoende zuurstof gegeven wordt aan de longen en verbeteren ze aldus de capaciteit van de longen. Je krijgt een ontlading van fysieke en psychische spanningen.

CREATORS
In deze lessen leren dansers omgaan met het woord creatie, creatief zijn. Hoe komt dans tot stand met simpele ideeën, emoties, beelden, thema's, lichaamsdelen… Hoe wordt dit omgezet in beweging en hoe verloopt de creatie van de choreo door dit toe te passen …
We beschikken over een grotere bagage dan we soms denken…
You wanna be creative ?

GIRLY
Girly is een mix van vrouwelijke streetdance geïnspireerd door modern jazzdance, vogueing en waacking. In deze lessen wordt bijzondere aandacht besteedt aan de lichaamshouding, techniek, coördinatie en gebruik van ruimte. Ook de veranderingen in energie zullen worden aangehaald d.m.v. ontspanning en spanning in de houding, versnelling en vertraging. Een goede conditie en danservaring zijn daarom niet onbelangrijk.